Tips and recipes for delicious sandwiches


The kindergarten and the school have started again and in many families there is a dispute over the break bread. Only very few children like to eat the famous casserole with sausage or cheese. Many parents surrender and give their children unhealthy sweet snacks such as chocolate bars, milk cuts and co. But there is another way: try our tricks and recipes.

Why should children eat a sandwich?

The nutrition report of the German Nutrition Society. V. shows that 94 percent of school children eat too little fruit and vegetables. A healthy diet is important for the concentration of the children because their bodies can not store the energy sufficiently.

Decisive for the performance is the blood sugar level. Everybody knows that: After a longer lunch break, the performance curve drops rapidly. If a child does not have breakfast and does not eat break food, they can not concentrate in school.

Tips for children who do not like eating breakfasts

  • If your child does not eat the lovingly smashed sandwiches, no ranting or arguing will help. Also, the reference to health falls on deaf ears. Try to find alternatives to classic break bread.
  • Do not constantly complain about the food of your children, but accept little quirks: Some children like to eat the same always the same, others, in turn, need variety.
  • Buy together with the child a bread box that he likes very much.
  • If your child likes sweets, fruits and carrots are a healthy alternative.
  • Children eat with their eyes! Everything that has quirks or looks funny, is guaranteed not eaten.
  • Give your bread and vegetables a special shape. In the meantime, there are all kinds of cookie cutters. From a sandwich to a foot or a hand and the cucumber to a sleek car.
  • Another great idea: Use a little box to make a heart or the first letter from the top slice of the sandwich. This gives the simple bread a very special touch.
  • Make compromises. If your child eats your lunch break, it may decide on the snack the next day.
  • Give the break bread a cool name. From now on, the kids will have a snack or an energy treat or a power snack.

Recipes for a delicious sandwich

Classic

Cover a wholemeal healthy bread with sausage or cheese. There are so many toppings, it never gets boring. Also try to put tomato or cucumber slices on the topping. The bread tastes much juicier.

Please above without

Many children eat their bread or rolls without toppings. That's no problem with the snack too. Roll up the sausage or cheese and wrap the extra food in cling film.

Something to crunch

Children often do not like break sandwiches because they taste choppy. A great alternative is crispbread, which is now available in many types and Geschmachsrichtungen. Your child can eat it with or without topping according to their mood.

fruit and vegetables

Your child just does not like to eat? Then offer him fruits and vegetables. Almost every child likes to eat apples and bananas or carrots and kohlrabi. Cut the vegetables into handy slices and put them in a snack box. Even apples can cut you small, in a Tupperdose they will not brown.

Yogurt and quark

Children can also take yoghurt or cottage cheese as a healthy snack. Just put the cup, a spoon and a paper towel in a plastic box. When buying products, make sure that kids yoghurts contain too much sugar. A good alternative: Buy natural yoghurt or cottage cheese and mix your child's favorite fruits in the morning. Delicious!

Cool skewers

Creativity is required for difficult eaters. Offer breakfast in the form of skewers, for example you can combine cheese cubes with grapes.

A bread stick is also smart: punch four round shapes out of the bread with a small glass, you can also cut out small squares. Spread the bread with cream cheese and place two loaves on top of each other. Take a skewer and spit up bread, cheese cubes, tomatoes and bread. The cheese can also be wrapped in ham, and instead of tomatoes, all other varieties are suitable for vegetables such as radishes or peppers.

sandwich

Normally a sandwich is white bread, but not as healthy as wholemeal bread. But if your child does not eat anything else, try filling the bread with healthy contents: Take two slices of square bread and top with salad and a sliced ​​boiled egg. Salt and pepper a bit. Above that are very fine carrot rasps. Place the other slices of bread over and cut diagonally into triangular sandwiches.

Funny shapes

Take a finished spelled puff pastry. From this you stand out with original little figurines. You can also use letter shapes to cut out the name of your child. Bake and a cool snack is ready.

Picture credits: pressmaster / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

Sleep problems in children


Does this sound familiar to you? Every evening you sit next to your toddler's bed because it can not fall asleep without you. And every time it finally nods and you want to go out, little one suddenly wakes up wide awake and quickly grips firmly to your hand. So keep waiting. Your child knows for sure that you will go out when it is asleep and therefore defends itself against falling asleep. Other parents go for hours with their child in the car, just so that it falls asleep without crying. Why are there so many children falling asleep and how can you help your child fall asleep better?

In the last few weeks of pregnancy, your baby had little space left in the womb, which gave him a tight border. Its movements gently rocked it to sleep, and you could always hear your heartbeat and possibly voice murmurs and other "outside" sounds. If you "emulate" this postpartum situation, your child will fall asleep much more easily.

Help with falling asleep in children: children like limitation and movement

The baby bed is huge compared to the uterus, and so the baby lacks a protective limit. In the first months of life, you can give your child a little "uterine feeling" with relatively simple aids, thereby making it much easier for him to calm down and fall asleep. This is particularly important for babies with regulatory disorders (such as writing babies, premature babies, children with three-month colic).

A spring cradle helps children with sleep problems. This is a coil spring for mounting on the ceiling or in a door frame. There is a large net, in which a baby basket can be hung. When the baby awakes or becomes restless, the feather starts to move and gently rocks up and down – it usually falls asleep quickly due to the movement. The spring vibrates about 60 to 70 times per minute – in the same rhythm in which the heart of the mother beats.

The advantage of a spring cradle over a wooden cradle: By its own movement, the baby moves the spring itself into motion. So parents do not always have to get up. And the baby learns to fall asleep always in the same place – "Umbettungen", z. B. from the parents bed in the cot, where the little ones often wake up, are unnecessary.

However, as soon as children are able to turn or sit on their own, a move to the baby bed is unavoidable for safety reasons.

Sleep problems with children in the first few months of life can also be remedied if you limit them. Wrap your baby tightly in a blanket (also called a pucken). In this limiting protective cover, your child feels better and calms down.

Another remedy is a soothing soundscape. The simplest version, which often works well in the first three months of life, is an old, ticking alarm clock.

Picture credits: samuel / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

This article has not yet been rated!

Please wait …

Why is folic acid so important in pregnancy?


Folic acid is a vitamin from the B complex. If women consume too little folic acid during pregnancy, the fetal nervous system can not develop properly. Malformations such as the open back are a sign of folic acid deficiency. With our nutrition tips you provide sufficient for the important vitamin.

What is folic acid?

The water-soluble B-vitamin folic acid is not made by the human body. The heat- and light-sensitive vitamin was discovered only in 1941. The human organism needs folic acid for blood formation and metabolism, for example to form new cells or red blood cells. Folic acid deficiency is indicated by tiredness, weakness and an irritable mood.

Folic acid is important in pregnancy

Folic acid deficiency during pregnancy leads to so-called neural tube defects in the fetus. These include malformations such as the open back or the lip-palate column. The attachment of the neural tube takes place already during the third and fourth week of pregnancy and therefore you should pay particular attention to the intake of folic acid in the first trimester of pregnancy. Experts also advise that they eat a healthy diet before starting a pregnancy.

Folic acid need during pregnancy

According to the German Society for Nutrition (DEG), adults should take 400 micrograms daily of folic acid. Pregnant women are advised to take 600 micrograms of folic acid.

These foods contain folic acid

Remember that too much water, light and heat destroy the vitamin. Eat these foods as raw as possible or cook them briefly in a little water.

  • wheat germ
  • soybeans
  • tomatoes
  • Cabbage, especially green leafy vegetables
  • Wholemeal flour
  • legumes
  • citrus fruits
  • eggs
  • meat
  • fish
  • milk

Cover folic acid requirement with tablets

In general, women are advised to take 600 micrograms of folic acid four weeks before pregnancy and in the first third. This is hardly possible with food alone. If and to what extent you cover your folic acid need with a drug, you should discuss with your doctor. If you eat healthily with foods that contain lots of folic acid, there is no real risk to your baby.

The following women are at increased risk of folic acid deficiency. Please discuss with your doctor, in which amount you cover the folic acid need with additional medicines.

  • Women who have already had children with a neural tube defect
  • Young pregnant women whose own growth spurts consume the folic acid balance
  • Women with multiple pregnancies
  • Women with rapidly consecutive pregnancies

Picture credits: gpointstudio / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

This article has not yet been rated!

Please wait …

Funny Easter Quiz with puzzle questions for children


Colorful painted Easter eggs, gifts and family celebrations are part of Easter for children. The Easter quiz is not only entertaining, it also stimulates to deal with Christian or general questions around Easter.

Test the knowledge of your child with the Easter quiz

1. Why do Christians celebrate Easter?

A: Because winter is finally over.
B: Because cars are allowed to use summer tires again.
C: Because Jesus rose from death.

2. Easter can only take place in two months of the year. Which months are these?

A: February and March
B: March and April
C: April and May

3. What is the 40-day Lent before Easter?

A: Ramadan
B: Passion time
C: Spring

4. When does Lent begin?

A: Ash Wednesday
B: Palm Sunday
C: spring beginning

5. What do you call the Thursday before Easter?

A: Passion Thursday
B: Maundy Thursday
C: Holy Thursday

6. What is the name of the Easter bunny?

A: Master lamp
B: Master Isegrimm
C: Master Langohr

7. In Australia the Easterbilby brings Easter eggs.

A: The Easterbilby is a rabbit's nose bagger.
B: The Easterbilby is a platypus.
C: The Easterbilby is the kangaroo and it carries the eggs in its bag.

8. There is a practical reason why Easter eggs are colored.

A: Colorful Easter eggs are easier to spot in grasslands.
B: Colorful colored boiled eggs are easier to distinguish from unpainted uncooked eggs.
C: The color keeps the eggs longer.

9. Both the Easter bunny and the Easter eggs are symbolic of …

A: Spring
B: Health
C: fertility

Boredom at Easter does not have to be. Read our traditional and entertaining Easter games for kids.

10. The Dutch Admiral Jakob Roggeveen discovered Easter Island in 1722 on Easter Sunday. What is this island famous for?

A: For a complicated maze.
B: For his huge stone sculptures.
C: For the mass distribution of rabbits.

11. What is celebrated 50 days after Easter?

A: Pentecost
B: Christmas
C: Ascension

12. Russian emperors in particular left precious Easter eggs made of gold and precious stones
finished. What's your name?

A: faience eggs
B: Tiffany eggs
C: Fabergé eggs

13. Where does the Pope Easter Sunday in Rome hold the Easter Mass?

A: In St. Peter's Basilica
B: On St. Peter's Square
C: In the Pantheon

14. In the Middle Ages the egg was not only a food but also …

A: means of payment
B: juggling ball
C: paperweight

15. Before the Easter bunny could prevail, brought what other animals
Easter eggs?

A: Cuckoo, cock, stork
B: squirrel, marten, mouse
C: pig, cat, eagle

Reply:

1C, 2B, 3B, 4A, 5B, 6A, 7A, 8B, 9C, 10B, 11A, 12C, 13B, 14A, 15A

Picture credits: Konstantin Yuganov / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

Nursery Education: The 8 Best Anti-junk Tips


Maybe you also know that from your children: With the greatest dedication, the little ones devote themselves to a game or a picture, for them simply no watches or appointments exist. Which is also good, as children learn to focus by "junking". What do you do, however, if your offspring takes extra time just to be in focus? Here are the top 5 anti-junk tips.

1. The most important thing in advance: Do not try to urge your child into a hurry by constant exhortations. Some children feel overwhelmed and slow down in a hurry. Others turn on stubborn and dawdle extra extra to demonstrate their resistance.

2. Stay calm yourself: Stress and hecticness are transmitted to your child and aggravate the situation even more. Sensitive children may feel under pressure and get caught up in excitement. B. when dressing even more.

3. Plan more time: This is the best remedy for junk stress. Anyone who gets up early and starts dressing already fifteen minutes before the actual departure, can be left lighter if the offspring bids each farewell of each cuddly toy.

4. Introduce rituals: Fixed processes save time especially in the morning and at bedtime (both popular junk times) because you can better estimate how long it takes and your child does not have to try new things.

5. Organize the competition: Inspire your child by For example, say, "Let's see who of us first has his shoes on!"

6. Model: Get dressed calmly and without much admonition. If your child can dress for themselves, say "I'll wait for you outside!" And then leave the house. This often speeds up small junk dealers.

7. Feel the consistency of the junk: Who dawdles, can miss a lot. Come, for example. For example, if you never leave home on time in the morning, it may be beneficial for your child to stand in front of the locked door of the kindergarten and not to enter it. If you have to go to work yourself, you can take your child with you in your pajamas and leave it with a bag of clothes in the kindergarten (preferably arrange with the teacher before).

8. Praise inspires: Praise your child if they join in without junking. As a small reward, some extra time is useful for reading aloud or playing games. If this is not the case, you can give speeding points to a kindergartner who can redeem them for a bike tour, a picnic or similar at a specific score.

Picture credits: Antonioguillem / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

This article has not yet been rated!

Please wait …

Carefully promote shy children


In our society people are needed who can assert themselves. That's why shy children have a hard time. Parents should not regard shyness as a stigma but as a positive trait: shy children avoid danger and hurt much less often. With a little patience and our tips parents can help that shy children do not get into their fears too much.

trait shyness

It depends on the temperament of the children, whether they are balancing on swaying bridges without thinking, or whether they are more reserved about anything new. Parents should consider whether they were more likely to be shy even as a child. Shyness in itself is not weakness but a normal character trait.

When shyness becomes a problem

It is reasonable when children want to look at everything new in peace. So they can assess dangers. Unfortunately, timid children often exaggerate. They see dangers that do not even exist and build walls that they can no longer handle on their own. It can also happen that shy children always withdraw immediately in conflicts. It becomes difficult when children in a group find no connection and stand with their behavior in the way.

Keep patience

For example, if your child does not want to attend a birthday party because they are afraid of the unknown situation, parents will easily lose patience. Always remember that fears affect others irrationally. If you like spiders, you can not understand why someone is frightened of these little harmless animals. With reasonable arguments, fears can not be talked away like that with anyone.

How parents can encourage shy children:

Shy children need self-confidence

It does not help timid children at all if they are harassed or blamed for their withdrawn behavior. Shyness should never be discussed before the children. Instead, they need a lot of praise and recognition. If children doubt themselves, they need confirmation. Remind your child of situations or events that he has mastered well. Because nobody is equally good at everything. Your child may be shy but has great other qualities and talents.

Shy children need small tasks

Give your child a sense of achievement. Trust him to master small task. First, it helps in the household when cooking, washing dishes or watering flowers. Later, it can bring a plate back to the neighbor or buy an ice cream alone. Realistically estimate whether your child can handle these tasks alone. Important is a gentle and slow promotion, because the child should not be under stress every day.

Shy children are allowed to find their pace

Often anxious children are underestimated. Many of them manage to quit their fears and join a group of children, for example. But they have their own pace and their own method. Parents now need a lot of patience just to wait and watch the kids. In no case should you press the children or take tasks from them, which the kids try out hard.

Try out situations in role plays

Many fears occur in children in the head. Therefore, it can help to test difficult situations in advance in a role play. In doing so, the child can slip into different roles. Also give tips on how it might react if, for example, it is shaken by another child.

Shy children loudly announce themselves

Practice playfully with your child, even once loudly to announce. A good exercise is a wild pillow fight or a screaming duel. Who can scream louder, you or your child?

Shy children accept

Every human being is fortunately different. Even with our tips, a shy child never becomes the dazzling center of a group. But it learns to master life in its own way. Parents should accept their shy child and not put pressure on them constantly. Stay calm, because every time the child has overcome its shyness, it learns to do so and gradually reduces many inhibitions.

Photo credits: UMB-O / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

No alcohol in pregnancy


Pregnancy requires the expectant mother to change her way of life responsibly. Alcohol consumption is taboo during pregnancy. Nevertheless, children born in Germany are affected by the so-called "fetal alcohol syndrome". Please do not trivialize the glass of wine but abstain completely from alcoholic beverages.

Poison alcohol during pregnancy

According to the information center against poisonings of the University Hospital Bonn, alcohol is the most common known cause of malformations during pregnancy. The alcohol passes quickly into the blood after drinking via the gastrointestinal tract. About the mother cake, the alcohol circulates directly in the bloodstream of the unborn child and harms the child's cells and organs.

Mental and physical damage from alcohol in pregnancy

Under the so-called fetal alcohol syndrome (FASD) understand doctors malformations and developmental deficits in children. Almost 90% of the children are less gifted, with severely damaged children the head is very small. Also, the children are often small and underweight. The internal organs have malformations such as heart defects.

According to Focus, more than 3,000 children are born in Germany every year who are seriously injured by alcohol during pregnancy. It is probably much more, because the symptoms can not always be clearly attributed.

May it be a glass of alcohol during pregnancy

Everybody reacts differently to alcohol. Therefore, it is impossible to set clear guidelines. In addition, the fetus develops during pregnancy in different growth spurts, in which even a glass of wine can be too much. Therefore it is always safer to completely abstain from alcohol during pregnancy.

Katzenjammer after the party

The party was great, but then it turns out that you are pregnant. Do not worry, nature is uncompromising in this case. If the fetus is damaged, a premature birth, which is like a late menstruation fails. If the pregnancy persists, the fetus survived the celebration unscathed. Who would like to get pregnant, should therefore abstain from excessive drinking.

Delicious alternatives to alcohol in pregnancy

At first, some women find it difficult to abstain from alcohol for 9 months. Trust nature. Often, pregnant women develop an aversion to food and drink that can harm the child. It will not be hard for you to do without wine or beer. Instead, you suddenly become enthusiastic about healthy fruit juices or herbal teas.

Picture credits: Prostock-studio / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

This article has not yet been rated!

Please wait …

When mothers are mad at their children


Anger at one's own child is a taboo over which parents – full of guilt feelings – would rather not speak. The fact that they get angry, shout at their children, or even get rude, while pedagogically is not necessarily the most meaningful behavior, but sometimes it just can not be avoided. After all, mothers and fathers are only human!

If you are occasionally angry with your child, it is normal and others are the same. Rage outbursts can be quite scary for a child. But it is always better to stand to his rage than try to suppress feelings like anger. Constantly repressed rage often discharges more violently at the most inopportune moment! If there was a valid reason for a (occasional!) Outburst, your kindergartner can often see that it did something wrong. If your relationship is otherwise good, your child will not be harmed. And anger can be a considerable source of energy for you and an incentive to finally change this or that! It only becomes dangerous when anger becomes practically permanent for your child. Then usually underlying causes are behind it, e.g. that your child often shows traits or characteristics that you vehemently reject with yourself. In such cases it is necessary and helpful to seek professional help in an educational counseling center (see the address of the nearest psychological counseling center at www.bke.de) or psychotherapeutic practice.

Credit: Syda Productions / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

This article has not yet been rated!

Please wait …

Boredom in children promotes creativity


"Mom, what should I play?" Parents hear this phrase again and again. Despite toy mountains, children are bored. Even the suggestions of the parents do not help against the special boredom of the children. These idle times are more important than constant action and entertainment because they help children discover their own creativity.

Boredom is important for children

Often the diaries of the children are crowded. Although activities are important, children also need idle times. While the child constantly receives suggestions from the outside and is determined to a greater or lesser extent foreign, it can finally discover itself in times of boredom in peace. And will be surprised to find that he is fine even without action.

If it does not feel well in its skin, it needs to consider how it can change this condition. That's why the gentle advice of the parents help little because the child has to find out for himself what it wants.

Boredom promotes creativity in children

Experts advise parents not to overburden their children with activities. Children also need idle, where they can only rely on their own personal imagination. In these quiet moments of boredom, they find the most exciting ideas and get to know their own interests. Boredom not only promotes the imagination, but is also the basis for the free game.

From a boring Sunday afternoon, blankets can suddenly create a huge cave adventure. If the children find out from their boredom alone, they also strengthen their self-confidence.

If your child is constantly bored

If children also seem listless while playing, you should investigate the causes. Maybe the child has problems in kindergarten or at school? Also check the media consumption. When children too often sit in front of the television or PC, they lose part of their childish imagination. These times of irrigation should be drastically reduced.

Sometimes, however, a child just looks for the closeness of the parents, because they do not care enough. It is the job of the parents to find the golden middle ground between common activities with the children and rest for their own game.

How parents react to boredom of their children

Always remember, you are not the entertainer for your children. If you play with your children on a regular basis, it is important that they can also deal alone. In addition, children need to learn that boring waiting times in life are part of it. Do not always offer your child a solution, but wait and see how it copes with boredom. And be amazed at how creatively your child solves his boredom problem.

Credit: esthermm / stock.adobe.com

PS: Quality management is important to us!

Please let us know how you like our article. Click on the asterisks shown below (5 stars = very good):

Stay away from hopping: high boric acid content!


But boric acid, presumably for preservation, is used for the production of the amusing mass. Therefore, there is a risk that boric acid will be dissolved out of the hopping dough by playing just by skin contact, but also by chewing or swallowing. Although boron is vital in small amounts, larger amounts could lead to health problems. Boric acid has a harmful effect on animals and animals. The tolerable daily intake (TDI) for boric acid is 0.57 milligrams / kilogram of body weight. A 20-kilogram child could absorb just about this amount over the skin when playing with the hopping dough alone. If you swallow a commercially available 17-gram pack, the BfR estimates that the limit will even be exceeded in the short term. Even if this does not mean that acute health damage has to be expected. But since children can also absorb boron from food and other consumer goods, a harmful amount in the body could be achieved. For this reason, you better avoid jumping. For kneading is enough commercial kneading and for jumping a rubber ball is much better suited.

.ads-InContent {width: 320px; height: 300px; }
@media (min-width: 500px) {.ads-InContent {width: 468px; height: 300px; }}
@media (min-width: 800px) {.ads-InContent {width: 728px; height: 300px; }}

Picture credits: Kristin Gründler / stock.adobe.com